Jeugdorkest

Het Jeugdorkest

Het jeugdorkest is de kweekvijver van onze vereniging. Na 1 á 2 jaar muziekles en ervaring opgedaan te hebben in de blazersklas, maken de leerlingen de overstap naar het jeugdorkest. In het jeugdorkest volgen leerlingen nog altijd individuele muzieklessen. Daarnaast wordt elke dinsdagavond, uitgezonderd de schoolvakanties,  van 18.15 tot 19.30 uur gerepeteerd op uitdagende muziekstukken. Filmmuziek, populaire muziek, muziek uit musicals, maar ook ‘serieuze’ werken maken dat jeugdleden veel muzikale ervaring op kunnen doen. In toerbeurt krijgen jeugdleden de mogelijkheid om als solist te laten horen wat ze in hun mars hebben. Of je nu een beginnend muzikantje bent of al een ervaren puber. Elkaar helpen en naar elkaar luisteren is een toegevoegde waarde binnen dit orkest. Plezierig samenspelen en soms een ook een stukje entertainment maken meedoen aan het jeugdorkest tot een leuke leerzame ervaring. Na een aantal jaren in het jeugdorkest stromen de leerlingen door naar het fanfareorkest. Een groot aantal van deze leerlingen speelt zelfs met veel plezier in beide orkesten.

Jeugdorkest zw

Play in

Speciaal voor de beginnende jeugd wordt in december door muziekverenigingen Arti et Religioni uit Langeraar, DSS te Aarlanderveen en Crescendo in Nieuwveen de Play in georganiseerd. Een jaarlijks terugkerende activiteit waarbij de jeugdleden van deze verenigingen samen een orkest vormen. In 3 dagen wordt een afwisselend muzikaal programma ingestudeerd. De Play in sluit af met een daverend concert voor familie en belangstellenden. Het muziek maken wordt tijdens deze dagen afgewisseld met leuke spelletjes en activiteiten. Aan de Play in kunnen alle jeugdleden meedoen. Van kinderen die een paar maanden les hebben tot jongeren die al langer spelen. Op deze manier kunnen de gevorderden de beginners helpen. Deze activiteit wordt ondersteund door vrijwilligers uit alle drie de verenigingen.

 

Jeugdmuziekkamp

In het verlengde van de Play in ligt het jeugdmuziekkamp. Ook het jeugdmuziekkamp wordt door bovengenoemde verenigingen georganiseerd. Ergens in een groepsaccommodatie binnen Nederland of net over de grens. Al 30 jaar is Jeugdmuziekkamp een daverend succes. Het orkest heeft een hoger niveau dan de Play in. Om die reden hebben de leerlingen minimaal het muziekdiploma A nodig. Aan het muziekkamp doen niet alleen jongeren van Arti et Religioni, DSS en Crescendo mee. Jonge muzikanten vanuit het gehele land vinden inmiddels aansluiting. Naast het instuderen van een gevarieerd concertprogramma worden door de spelletjescommissie leuke activiteiten bedacht. Denk hierbij aan kennismakingsspelen, sportieve middagen, zeskampen en bosspelen. De keukenploeg zorgt dagelijks voor gezonde maaltijden. De week wordt afgesloten met twee concerten in de omgeving van het kampgebouw en één bij thuiskomst. Op de website www.jeugdmuziekkamp.nl is naast meer informatie ook een uitgebreid fotoalbum te vinden.