Dirigenten/Instructeurs

Het Fanfareorkest, uitkomend bij de KNMO (voorheen KNFM-VNM) op het niveau van de 1e divisie en bestaande uit 30 leden zoekt:

een inspirerende dirigent M/V

Crescendo is een fanfareorkest dat uitkomt in de 1e divisie, een opleidings-/jeugdfanfareorkest, een blazersklas en diverse AMV- en blokfluitgroepen.
De opleiding van de leerlingen wordt bij Crescendo intern verzorgd.

Crescendo is opgericht in 1938  en groeide in de tachtiger jaren van de vorige eeuw uit van een dorpsfanfare tot een fanfareorkest dat meedeed aan landelijke Fanfare Promotie Concerten, toonaangevende CD-opnamen maakte met exclusief repertoire en in de concertafdeling tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade gerenommeerde orkesten naar de kroon kon steken.  Daarnaast ontplooide Crescendo in die tijd vele andere regionale muzikale initiatieven zoals het Streekfestival, het Zomermuziekkamp en de Play-in.

Crescendo werd in 1992 en 2002 landskampioen in de Vaandelafdeling van de KNFM. Daarnaast werden wij in december 2006 uitgenodigd om deel te nemen aan het Internationaal topfanfarefestival in België. In 2013 hebben wij succesvol deelgenomen aan de ONFK behaalden wij de tweede plaats.

Uiteraard organiseert de muziekvereniging zelf ook allerlei muzikale evenementen zoals de jaarlijkse voorjaarsconcerten. Ook de diverse HaFaBraconcerten in samenwerking met andere aansprekende toporkesten als de popconcerten met regionale bands zal je voorbij zien komen.

De jeugdopleiding staat bij Muziekvereniging Crescendo hoog in het vaandel. Door het bestuur wordt er veel aandacht besteed aan de opleiding van jonge muzikanten. Dit heeft er toe geleid dat er niet alleen individuele muzieklessen worden verzorgd door professionele vakdocenten maar dat er in toenemende mate kan worden samengespeeld door muzikantjes die nog maar net begonnen zijn op hun instrument.

Per direct is de vereniging op zoek een nieuwe dirigent voor het fanfareorkest en het opleidingsorkest.De repetities van beide orkesten vindt plaats op dinsdagavond in De Ringkant in Nieuwveen. Het jeugdorkest repeteert van 18:30 – 19.30 uur en aansluitend vindt de repetite van het fanfareorkest plaats van 19:30-22:30 uur.

Onze ideale kandidaat sluit aan bij onderstaande profielschets:

Onder inspirerende leiding van een nieuwe dirigent muziek maken die voor al onze muzikanten iets te bieden heft. Afwisselend, modern, aansprekend voor de jeugd, maar ook voor de muzikanten die muzikaal uitgedaagd willen worden en:

  • heeft een diploma hafabradirectie of aantoonbaar vergelijkbaar niveau;
  • heeft natuurlijk overwicht op het orkest;
  • Is enthousiasmerend;
  • moet een ambitieuse toekomstvisie hebben voor het orkest en de vereniging;
  • heeft een muzikaal netwerk;
  • kan uitstekend met jeugd omgaan en begrijpt hun belevingswereld;
  • heeft het vermogen om vlot en muzikaal te werken met het orkest;
  • weet op de repetities een aangename sfeer te creëren en is in staat met humor zaken op te lossen;
  • begrijpt dat er een gezonde prestatiesfeer aanwezig is, waarbinnen met plezier gewerkt wordt;

 

Inlichtingen en sollicitaties:
Wij ontvangen de sollicitatie met daarbij een Curriculum Vitae en kopie van diploma’s graag per e-mail: info@crescendonieuwveen.nl

 
Sluitingsdatum vacature: 05 februari 2018