Scholenactie Crescendo Nieuwveen

Crescendo Nieuwveen bezoekt basisscholen in Zevenhoven en Nieuwveen.

Maandag 16 februari heeft jeugdorkest dirigent Rob Kerkdijk groep 5 en 6 van basisscholen De Zevenhof en Johannes de Doper bezocht. Dinsdag 17 februari waren de scholen in Nieuwveen aan de beurt. De Nicolaasschool en De Tamboerijn mochten op hun beurt fanfaredirigent Joop Nijholt ontvangen. Dit bezoek hangt samen met de scholenactie van Crescendo Nieuwveen en heeft als doel leerlingen in groep 5 en 6 kennis te laten maken met muziek en een aantal instrumenten. Met hulp van dirigenten, muziekdocent Carla Bader en enkele leerlingen uit het jeugdorkest van Crescendo Nieuwveen kregen alle leerlingen een kans om een aantal van de meegebrachte instrumenten uit te proberen. Ook werd er naar een mooi muziekstuk geluisterd waarna de kinderen werd gevraagd een tekening te maken over waar volgens hen het muziekstuk over ging. En verrassend genoeg hadden veel kinderen hier direct een passend beeld bij.

20150217_102307_resized_120150217_095723_resized_1

 

 

 

 

 

 

Inmiddels hebben een flink aantal enthousiaste leerlingen van de basisscholen  zich opgegeven voor de aangeboden drie proeflessen. En zijn zij hard aan het oefenen op hun eerste optreden tijdens het Crescendo voorjaarsconcert op zaterdag 21 maart.