Dirigenten

Fanfareorkest

Joop Nijholt dirigeerde fraaie concerten in o.a. de Beurs van Berlage, Muziekgebouw aan het IJ en andere fameuze zalen. Zijn muzikale geestdrift bracht hem twee landskampioenschappen met twee verschillende fanfareorkesten in de hoogste divisie. Menig jaar behaalde Joop met zijn orkesten erediploma’s bij de KNFM, met als laatste wapenfeit het hoogste aantal punten 1e divisie fanfare in 2010. Het werken met bekende artiesten is hem niet vreemd. Zo gaf Joop concerten met o.a. Cor Bakker, Bert Heerink, Harry Slinger e.v.a.

Joop behaalde de diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus hoofdvak trompet in achtereenvolgens 1994 en 1997 bij de inspirerende docent Willem van der Vliet. Juli 1996 behaalde hij tevens zijn Bachelor hoofdvak Harmonie & Fanfaredirectie bij docent Danny Oosterman. Na enige jaren praktijkervaring behaalde Joop Nijholt november 2007 cum laude zijn Master of Music Harmonie- en Fanfaredirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Docent was de veelzijdige musicus Alex Schillings. Zijn examen legde hij af met medewerking van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens. Joop heeft verder diverse aanvullende cursussen gevolgd bij o.a. Jan Cober, Norbert Nozy (B) en Eugene Migliaro Corporon (VS).

Op dit moment is Joop Nijholt dirigent en muzikaal leider bij diverse harmonie- en fanfareorkesten, waaronder het fanfareorkest van muziekvereniging Crescendo Nieuwveen. Daarnaast is hij docent klein koper bij een tweetal muziekscholen. Deze werkzaamheden combineert hij met een parttime baan op de afdeling blaasinstrumenten en klassiek slagwerk bij de firma Terpstra Muziek. In het vakblad ‘De Dirigent’ schrijft hij, als een van de vaste redacteuren, regelmatig muziekgerelateerde artikelen. Ten slotte verleent hij zo nu en dan zijn diensten als trompettist.

Jeudorkest

Rob Kerkdijk is sinds december 2014 de dirigent van het jeugdorkest van Crescendo Nieuwveen. Na afronding van een HaFaBra-directie vooropleiding en een HBO-bachelor rechten besloot hij verder de muziek in te gaan en zijn directieopleiding te vervolgen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, op dit moment studeert hij daar Harmonie, Fanfare en Brassband-Directie bij dhr. A. Schillings. Naast zijn studie volgt hij ook diverse aanvullende directiecursussen, te weten een actieve deelname aan een directiemasterclass met het Metropole Orkest en actieve deelname aan masterclasses die werden georganiseerd bij het Bundespolizeiorchester te München.

In de afgelopen jaren heeft hij als instrumentalist, docent en dirigent ervaring opgedaan bij diverse muziekverenigingen en projectorkesten door het hele land. Daarnaast is hij op dit cornettist bij Brassband Rijnmond en is hij als docent verbonden aan diverse muziekverenigingen. Ook valt Rob regelmatig in als docent en dirigent.

rob kerkdijk 1 rob kerkdijk 2